Η ειδικότητα της προσθετικής μπορεί στις μέρες μας να αποκαταστήσει τη μασητική, αισθητική και φωνητική λειτουργία των δοντιών σε ασθενείς, που για διάφορους λόγους την έχουν χάσει ανεπανόρθωτα.

Η πληθώρα των προσθετικών τεχνικών και μέσων, που εφαρμόζονται από τους Προσθετολόγους μας, εγγυώνται την λειτουργική αποκατάσταση δοντιών που έχουν καταστραφεί ή εξαχθεί, ενώ ταυτόχρονα γίνεται με επιτυχία η προσαρμογή των ασθενών στις νέες αποκαταστάσεις.

Η συνεργασία του Ενδοδοντιστή και του Περιοδοντολόγου με τον Προσθετολόγο προσφέρουν τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης και σωστής βιολογικά θεραπείας.

Οσο και αν ειναι θλιβερό πρέπει να παραδεχτούμε οτι ακόμα και αν έχουμε κατάλληλη φροντίδα των δοντιών, συχνά αυτά χάνουν τη λειτουργικοτητα και την εμφάνιση τους λόγω των εκτεταμένων σφραγισμάτων, απονευρώσης και λ.π.. Αλλά η σύγχρονη οδοντιατρική εχει επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην προσθετική και αισθητική αποκατάσταση των δοντιών.Ενας απο τους τρόπους αποκατάστασης της μύλης του δοντιού ειναι η στεφάνη (θύκη).

Οι στεφάνες στα δόντια εναι ενα τεχνικά κατασκευασμένο προστατευτικό στοιχείο, που μιμείτε ολα τα εξωτερικά δεδομένα ενος υγιή δοντιού.Κατα κανόνα συγκολάται με κολόβωμα (τροχισμένο δόντι) και χρησιμέβει για πολλά χρόνια στην προστασία του δοντιού απο περαιτέρω παραμόρφωση και εκτελεί όλα τα καθήκοντα ενος κανονικού δοντιού.

Αφου διαλέξετε στο οδοντιατρείο το είδος της στεφανης στο δόντι πάντα να δίνετε προσοχή στο υλικό απο το οποίο γίνονται.

Το ποιο δημοφιλές είδος στεφάνης είναι η μεταλοκεραμική στεφάνη είναι αξιόπιστη και άνετη επιλογή, αρκετά καλή σε τιμή και πολύ ανθεκτική.Σε ενα μεταλικο σκελετό τοποθετείτε μια κεραμική επίστρωση , η οποία και δίνει το αισθητικό αποτέλεσμα που μιμείτε τα εξωτερικά στοιχεία του δοντιού.Αλλα λόγω της ύπαρξης μετάλου απο κάτω στερεί στην τέλεια απόδοση βάθους χρώματος, για αυτο προτειμάται στις οπίσθιες περιοχές .