Αισθητική οδοντιατρική είναι μια κατεύθυνση της οδοντιατρικής που δημιουργεί ένα όμορφο χαμόγελο και στην οποία το σημαντικό ρόλο παίζει η καλή υγεία των δοντιών.
Ένα ελκυστικό χαμόγελο είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια καλύτερη εικόνα και διάθεση. Δυστυχώς, παρά την καλή στοματική υγεία , το χαμόγελό σας μπορεί να μην είναι τέλειο και ελκυστικό. Αισθητική οδοντιατρική και επανορθωτική οδοντιατρική είναι ένας συνδυασμός της επιστήμης και της τέχνης που μπορεί να βελτιώσει το χαμόγελό σας.

Αρκετά χρόνια πριν, το πρόβλημα της παραδοσιακής οδοντιατρικής ήταν η δημιουργία λειτουργικών και ανθεκτικών αποκαταστάσεων.
Σήμερα μεγιστοποιεί το αισθητικό αποτέλεσμα σε μια θεραπεία . Οι σύγχρονες τεχνικές και τα υλικά επιτρέπουν στους οδοντιάτρους  να πληρούν όλες τις απαιτήσεις των ασθενών σε μια δεδομένη κλινική κατάσταση.
Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας των προσθίων δοντιών κυριαρχεί αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς και στα οπίσθια είναι η αντοχή αποκατάστασης στις μεγάλες δυνάμεις . Οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε αισθητικές αποκατάστασης και θεραπείας αυξήθηκαν σημαντικά και αυτό έλκει τον ασθενή να βελτιώνει την στοματική υγεία με αποτέλεσμα να έχει ένα τέλειο χαμόγελο.

Όψεις πορσελάνης
Όψεις αποτελούν πολύ λεπτά φύλλα πορσελάνης η σύνθετης ρητίνης(υλικό λευκού σφραγίσματος) που συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών με σκοπό τη βελτίωση της αισθητικής εμφάνισης. Οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται αποκλειστικά στο εργαστήριο(έμμεση τεχνική) ενώ οι όψεις σύνθετης ρητίνης μπορούν να γίνουν και στο ιατρείο άμεσα.

Χρησιμοποιούνται σε

  • δυσχρωμία των δοντιών που δεν ανταποκρίνεται στη λεύκανση.
  • αποτριβές και κατάγματα.
  • κενά μεταξύ των δοντιών.
  • συγγενείς ανωμαλίες στο σχήμα των δοντιών.
  • μικρές ανωμαλίες στη διάταξη των δοντιών.

Βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε αποκατάσταση είναι τα δόντια και τα ούλα να είναι υγιή. Σε περίπτωση που απαιτείτε εκτεταμένη αλλαγή του υπάρχοντος σχήματος των δοντιών στην κλινική PRODENT ο αρχικός σχεδιασμός πραγματοποιείται με το διαγνωστικό κέρωμα σε εκμαγείο μελέτης. Με βάση αυτό μπορούν να χτιστούν τα δόντια με σύνθετη ρητίνη χωρίς να γίνει μόνιμη συγκόλληση (diagnostic mock-ups) και να γίνουν σε αυτό το στάδιο οι απαιτούμενες διορθώσεις ώστε να έχει ο ασθενής μια εικόνα του τελικού αποτελέσματος.

Η πορσελάνη είναι κεραμικό υλικό υψηλής αντοχής που έχει παρόμοια διαφάνεια με αυτή της αδαμάντινης. Για το λόγο αυτό οι αποκαταστάσεις με αυτή μπορούν να πετύχουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα μιμούμενες τη φυσική εμφάνιση των δοντιών. Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να αλλάξουν ριζικά το χαμόγελο  και κατ’ επέκταση την εμφάνιση του προσώπου του ασθενή.